tisdag 13 mars 2012

Vi tänker inte följa utfallet om det blir ett ja...

Så uttrycker sig kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka Katarina Berggren i Södra sidan nummer 8, 2012 angående frågan om folkomröstning för eventuell kommundelning.

Jag tar med hela citatet så att alla kan reflektera över vad hon säger:


-Det är inte schysst att lägga en miljon på en folkomröstning eftersom vi ändå inte tänker följa utslaget om det blir ett ja. Det blir ju bara en låtsasdemokrati, säger kommunstyrelsens ordförande Katarina Berggren (S)
Jag blev helt förskräckt när jag läste artikeln. Bor vi i Sverige eller på Kuba? Här säger Botkyrka kommuns högsta politiker att hon har ett veto över vad folket tycker - om det är så att de skulle tycka något annat än vad hon gör. Hur kan man kalla en folkomröstning för låtsatsdemokrati bara för att man är rädd för att utfallet inte blir som man hoppas?

Vad har Katarina Berggren för demokratisyn egentligen? Att bara säga nej till en folkomröstning är ju att underkänna kapaciteten hos medborgarna i Botkyrka. Men att säga nej med anledningen att hon inte tänker följa ett ja i folkomröstningen är inget annat än en demokratisk skandal. Så kan man ju bara inte resonera om man är är för demokrati.

Se hela artikeln nedan:


4 kommentarer:

 1. Håller med dig Benny. Men Katarina och hennes partikamrater äl(s)kar Kuba och kramar gärna Castro. Olof Palme och hans underhuggare reste ju dit på pilgrimsfärder. Pierre Schori var förbannat att några kubanska flyktingar fått uppehållstillstånd i Sverige eftersom på Kuba minsann lever folket i paradiset och ingen trakasseras... S har märkliga åsikter om demokrati... De föredrar sådan demokrati som man haft i Deutsche Demokratische Republik...;-(

  SvaraRadera
 2. Hej Anonym,

  Det jag ville trycka på var framförallt bristen på demokrati i Kuba och motsvarande brist på demokrati i Botkyrka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det - och det är detta jag håller med om... Har jag inte varit tillräckligt tydlig?

   Tullinge vill inte vara med i Cirkusen Botkyrka... Tullinge gillar inte clownerna vid rodret ;-(

   http://pdf.direktpress.se/flashpublisher/magazine/7595

   Radera
 3. se sid. 5 samt 14 under länken som jag gett ovan.

  SvaraRadera